Nieuws

Nieuwe samenwerking met Knot on Hands

Afgelopen week zijn we gaan samenwerken met een nieuw Nederlands, Belgisch, Duits circus gezelschap; Knot on Hands. Vers afgestudeerd aan Codarts afgelopen juni, laten ze met Brace for Impact een hele bijzondere en vernieuwende vorm van partneracrobatiek zien!
Zondag 20 oktober won Knot on Hands de BNG circusprijs. Hun unieke lichaamstaal en dynamisch evenwicht werden ook door de jury nog eens onderstreept!

Trois Elephants passent .... in park de La Courneuve

Twee weken geleden verzorgde Cie Oposito een optreden met Trois Elephants passent…. in het enorme park van La Courneuve net boven Parijs!
De drie olifanten, geëscorteerd door metalen feniksen en een super enthousiast publiek genoot van een mooie avond onder een donkerblauwe sterrenhemel.
Het Département van Seine et Marne maakte een hele mooie registratie van het werk met de vrijwilligers, de transhumants.
We delen daarom graag de video met je.

Tall Tales Company en HH Producties slaan de handen ineen!

Het hing al een poosje in de lucht, en vandaag zijn we blij een nieuwe samenwerking aan te kondigen!
Tall Tales Company, een jong en opkomend circustheatergezelschap uit Rotterdam (NL) en HH Producties zullen hun krachten bundelen.
Tall Tales is opgericht door Harm van der Laan en Maartje Bonarius en sinds 2013 maken ze circustheatervoorstellingen voor de openbare ruimte en het theater.
Onlangs ontvingen ze een subsidie van het FPK, om nieuwe producties te gaan maken en daardoor ook het gezelschap te professionaliseren.
We begeleiden het team graag op hun nieuwe weg vol avonturen!

Eerder nieuws

Cie Dyptik wint de ‘Prix Nouveau Talent Chorégraphique 2019 !

We zijn enorm verheugd en trots je te laten weten dat Souhail Marchiche en Mehdi Meghari van Cie Dyptik de ‘Prix Nouveau Talent Chorégraphique 2019' van de SACD op 17 Juni hebben ontvangen!
Een bijzondere prijs en een mooie waardering voor het hele Dyptik team!

Fresh Street #3 in Ierland!

Het internationale straattheater symposium ‘Fresh Street’ landt voor haar 3e editie in Galway, Ierland op 22-23-24 mei 2019.
Naast speeches, ronde tafel gesprekken en voorstellingen is er ook ruimte om de public space te gaan verkennen op de Inis Oírr, een van de Aran eilanden. HH Producties is trots op om mee te hebben kunnen werken aan de voorbereidingen en de uitvoer van dit seminar!
Kom alles te weten over straattheater, internationale samenwerking, innovatie en publieksparticipatie. Ontmoet artiesten, programmeurs en bevlogen creatieve geesten!
Meer informatie
 

Gute Reise, Gregor!

Vandaag kwam het zeer trieste nieuws tot ons dat Gregor Wollny, na een kort ziekbed, ons heeft verlaten.

Gregor was een fantastische clown die mensen liet schateren van het lachen of hun ongemak nog eens onderstreepte. Hij was ook een grote inspiratie voor veel collega artiesten.

We ontmoetten Gregor in 2008 en werkten met hem tot 2016. Samen toerden we zijn voorstellingen ‘Zollstock’ en ‘Brot und Spüle’ door Europa.
We zullen nooit vergeten hoe Gregor, in zijn eentje, op Place St. Vincent tijdens Chalon dans la Rue stond en meer dan 1000 mensen liet lachen.
We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte en liefde toe.
Gute Reise Gregor!
x
Huub & Tanja

Les Commandos Percu spelen tijdens Sziget Festival

Breaking news!
We zijn blij en verheugd je te laten weten dat ‘Silence’ van Les Commandos Percu is uitgenodigd om tijdens Sziget Festival in Hongarije, het grootste festival van Europa, te komen spelen!

Van 7 tot 12 augustus, kun je dagelijks de krachtige ritmes, de wonderlijke drums en het waanzinnige vuurwerk zien boven de ‘Giant Street Theatre’

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten tijdens het Sziget Festival!
Als je niet kunt wachten tot Augustus, dan kun je hier alvast een korte impressie van ‘Silence’ zien (tête à tête festival 2018).

Hij is er weer: de nieuwe brochure van HH Producties !

In onze nieuwe brochure voor 2019 vind je alle informatie over de gezelschappen waar we mee samenwerken en hun bijzondere voorstellingen voor jouw festivals of evenement.

Een aantal gezelschappen zijn ‘oude bekenden’ en we zijn ook erg verheugd dat we gaan samenwerken met het dansgezelschap Compagnie Pernette en het straattheater gezelschap Compagnie Oposito. Beiden hebben reeds hun sporen verdiend in Frankrijk.
Als je onze brochure nog niet hebt ontvangen, geef ons dan snel een seintje en we sturen deze naar je op!
 

Turn on the Lights 2018 !

Op Donderdag 15 november wat het weer zover! Duizenden lichtjes van De Bijenkorf werden aangestoken tijdens Turn on the Lights! De afgelopen maanden werkten we samen met IDTV aan de artistieke invulling van dit feestelijke moment op de Dam in onze eigen ‘hometown’ Amsterdam.
Meer dan 20.000 mensen zagen de ‘Chandelier’ van Transe Express boven de Dam zweven.
De lichtgevende dieren van de Lantern Company maakten het verhaal compleet.
Een korte impressie kun je hier vinden.

HH Producties bundelt de krachten met compagnie Pernette en compagnie Oposito !

We zijn verheugd je te laten weten dat we dit jaar een nieuwe samenwerking zijn gestart met twee Franse gezelschappen!
Compagnie Pernette geniet grote bekendheid in Frankrijk door de verfijnde esthetiek en zeer precieze choreografie. We zijn fier om de voorstelling La Figure de Baiser te kunnen presenteren.
Compagnie Oposito is een van de grootste en veelgeprezen Franse straattheatergezelschappen en ziet steeds nieuwe mogelijkheden om van de straat een magische ruimte te maken. Want, denk je ook niet dat schoonheid de wereld kan veranderen?

We kijken ernaar uit om de wereld veroveren met Trois Éléphants passent, Kori Kori en Le Cinématophone.

We kunnen niet wachten om bijzondere festivals en ongewone locaties te vinden waar deze voorstellingen kunnen spelen,
Wellicht is één van deze voorstellingen binnenkort bij jou te zien?

Première Sangkhumtha tijdens Chalon dans la Rue !

We zijn blij en verheugd je uit te nodigen voor de première van Sangkhumtha, de nieuwe creatie van Cie Artonik tijdens Chalon dans la rue 2018.
Na ‘The Color of Time’ heeft Cie Artonik een nieuwe rondtrekkende voorstelling gemaakt. Waar de ‘The Color of Time’ vooral overdag speelde, is ‘Sangkhumtha’ gemaakt voor het vallen van de avond.

‘Sangkhumtha’ – creation 2018 - speelt op 20 en 21 Juli om 22h15
Vetrekpunt is bij esplanade Sainte Marie (Maison des vins/ nr 20 op de kaart)

meer informatie

Cie Dyptik speelt ‘Dans L’Engrenage’ in Avignon !

We zijn blij en verheugd je uit te nodige voor ‘Dans L’Engrenage’ van Cie Dyptik tijdens het festival van Avignon!
‘Dans L’Engrenage’ speelt van 15 tot 24 Juli in La Manufacture. Rustdag op 19 Juli.
De voorstelling start om 17h45
We hopen je in Avignon te zien!

Kaartjes via www.lamanufacture.org
Lees hier alles over ‘Dans L’Engrenage’

Research trip naar Ethiopië

HH Producties nam begin maart 2018 deel aan de research trip naar Ethiopië dat werd georganiseerd door Circo Strada en Fekat Circus in Addis Ababa.
We bezochten onder meer een residentie plek, de EU Ambassade in Addis, het Goethe Instituut en Allicance-Ethio-Française om zo meer te weten te komen over de realiteit in Addis Abeba maar ook hoe we een culturele uitwisseling kunnen opstarten.
Het was bijzonder om gezelschappen uit Afrikaanse landen als Guinee, Zuid-Afrika, Uganda, Kenia, Ethiopië, Marokko en Mozambique te ontmoeten en meer te weten te komen over de realiteit in ieder land.
De trip werd afgesloten met twee dagen African Circus Art Festival in Addis Ababa, georganiseerd door Fekat Circus.
Als je meer wilt weten over deze trip, geef ons dan een seintje.

Brochure 2018 ziet het levenslicht

Je vindt alles over de getalenteerde gezelschappen waar we mee samenwerken in 2018! Lees ook over de verrassende voorstellingen die op jouw festival of evenement kunnen spelen.
We zijn trots om 4 nieuwe voorstellingen te kunnen presenteren: “Sangkhumta” van Cie Artonik, “Dans l’Engrenage” van Cie Dyptik, “Nyx” van Gijs van Bon en “Silence!” van Les Commandos Percu.
Alle informatie vind je in onze brochure! Geef ons gerust een seintje via e-mail als je deze wilt ontvangen!
 

Turn on the Lights 2017: een nieuw avontuur voor HH Producties !

Samen met IDVT en vele bijzondere partners hadden we de eer om een waar sprookje voor De Bijenkorf te creëren.
Na maanden van voorbereiding, vond de 10e editie van ‘Turn on the Lights’ plaats op donderdag 16 november op de Dam in Amsterdam. Duizenden bezoekers waren present en velen keken ook live mee via Facebook.
Een dikke merci aan de gezelschappen; Gratte Ciel, Cie des Quidams en Aérosculpture!
Bekijk hier de video om een idee van Turn on the Lights 2017 te krijgen!
 

Alain Beauchet heeft ons verlaten

We zijn enorm geschokt door het plotselinge overlijden van Alain Beauchet, mede oprichter van Cie Artonik op 6 november jl.
Samen met zijn vrouw Caro en zijn team creëerden hij waanzinnige voorstellingen die mensen van alle pluimage samenbracht in de publieke ruimte.
Onze gedachten gaan uit naar Caro, Chloé & Léa, zijn familie, vrienden, collega’s en de dansers.
 

Fresh Street #2

Na het succes van Fresh Street #1 in Barcelona en Tàrrega in 2015; krijgt dit symposium van Circo Strada een vervolg tijdens Imaginarius Festival in Santa Maria da Feira van 24-26 Mei 2017.
Kom alles te weten over straattheater, internationale samenwerking, innovatie en publieksparticipatie. Ontmoet artiesten, programmeurs en bevlogen creatieve geesten!
Meer informatie
 

2017, laat ons schitteren in verscheidenheid!

2017 is gestart. Nog 347 dagen die uitgestrekt voor ons liggen. Blanco, als een ongeschreven blad papier. Langzaam, maar soms ook pijlsnel, zullen deze worden volgeschreven. Soms in een minutieus bedachtzaam handschrift, dan weer met lange halen omdat er zo veel om ons heen gebeurd.

2017 wordt een spannend jaar. We kijken uit naar nieuwe producties, samenwerkingen en initiatieven. Maar wellicht belangrijker: er zal wederom een beroep op ons worden gedaan als mens in dit nieuwe jaar. We moeten ons afvragen welke plaats we in de samenleving willen innemen, en welke waarden voor ons écht belangrijk zijn.

Laat ons schitteren in verscheidenheid!

Onze culturele sector, met haar theaterfestivals, straatfestivals, circusfestivals, programmering in de openbare ruimte, muziekfestivals en toffe projecten op ongewone locaties, is bij uitstek geschikt om elkaar grenzeloos te verwonderen, verbazen of te laten verrassen.

2017, laten we er iets moois van maken!
Huub Heye
Tanja Ruiter
 

De brochure van HH Producties is verschenen !

Je vindt alles over de bijzondere gezelschappen waar we mee samenwerken in het komende seizoen. Lees ook over de verrassende voorstellingen die op jouw festival of evenement kunnen spelen.
Ontdek meer over onze nieuwe gezelschappen: Cie Dyptik met D-Construction, een energieke hip-hop danse voorstelling en Cie Concordance met Bug n’Buzz, een dans voorstelling met live muziek voor een terras.
Wil je de brochure ook op jouw bureau hebben liggen? Stuur je postduif.

Theaterbureau HH Producties zoekt allround stagiair(e)

HH Producties heeft vanaf 1 februari 2017  een stageplaats voor een enthousiaste en nauwkeurige 3e of 4e student(e) HBO/WO, die flexibel en stressbestendig is. Je hebt interesse in het (buiten-) theater en houdt van multitasking.

Meer informatie (EN)

Welkom, Cie Concordance!

Cie Concordance en HH Producties slaan de handen ineen om komend seizoen de voorstelling Bug n’Buzz te gaan touren.
Cie Concordance is een frans gezelschap dat dans en live muziek mixt tot verrassende creaties.
In Bug ’n Buzz veranderen twee karakters een doodgewoon terras in een bijzondere speelplek waardoor het nietsvermoedende terraspubliek zomaar in het middelpunt komt te staan.
Geef gerust een seintje als je meer info wilt ontvangen over Bug n’Buzz.

Gloria (Pig) gaat met pensioen

Een bericht van GLORIA.(channeled thru Chris Davies):
"Now that my touring life has come to an end I just want to say what an absolutely brilliant 13 years I've had travelling the world, meeting thousands of people and feeding hundreds of little piggies. I've had some great adventures including having my tail nicked at a festival in Bruge and losing a nipple in Amsterdam, but it always turned out well in the end. I also enjoyed listening to the different kinds of music that was played in the van on epic journeys and especially loved hearing stories by John Shuttleworth and Garrison Keillor, so many great memories.
Mostly though I want to thank all the the people who have loved and cared for me in all those years, keeping me safe from harm, sheltering me from rain and snow and cooling me down in baking sunshine, so to Edward Taylor, Sue Auty, Ali Wood, Steven Gumbley, Scott Tomlinson, Sonya Moorhead, Mary O'Neill, Mary Gerardine Hooton, Jack Lockhart, Jiminy Hip-Hop, Katy-Anne Bellis, Toots Chitty, Tom Byrne, Jonny Quick, Christian Greenhalgh, Claudia Jazz Haley, Anne Tucker, Esther van Wageningen, (I know there's more but my memory is fading) Big Gigantic Love to you all……I'll never forget you xxx
PS. and to Chris Davies who had the hardest job of all keeping everything in order in the farmyard. Oink."

HH Producties verwelkomt Cie Dyptik

HH Producties en Cie Dyptik slaan de handen ineen om de voorstelling D-Construction te gaan touren.

Cie Dyptik is een Frans hip-hop en dansgezelschap dat verschillende dansstijlen vermengt met een waanzinnige muziek. De dansvoorstelling D-Construction onderzoekt het belang van identiteit met zes dansers en een metalen structuur op het midden van de scène.

Neem vooral contact met ons op om meer informatie over de voorstelling te ontvangen.
Je kunt de voorstelling ook nog zie op 1 Oktober tijdens Fête de St. Denis en op 22 Oktober tijdens Karavel Festival in Bron.

Première Ongekende Evidenties tijdens Festival Reuring!

De nieuwste voorstelling van Rode Boom; ‘Ongekende Evidenties’ gaat tijdens Festival Reuring in Purmerend in première!
In ‘Ongekende Evidenties’ proberen Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederika del Nero het ‘toeval’ uit te dagen.
Het publiek komt terecht in een cross-over van theater, muziek en mentalisme waar toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen. De voorstelling is spectaculair, poëtisch en zeer muzikaal.

Première 23 juni om 19h15 tijdens Festival Reuring in Purmerend.
Ook nog op 24 juni om 19h15 tijdens Festival Reuring in Purmerend.
Meer info

Mentalisme, meer dan een trucje

Open monden van verbazing. Verwonderde kreten. Ontroering in de ogen. Een staande ovatie. Belgisch kampioen goochelen, Kurt Demey, laat in zijn nieuwste show ‘Ongekende evidenties’ alles aan het toeval over. Of toch niet? Een trip doorheen de kunst van het mentalisme.
Lees hier het artikel wat Liv Laveyne schreef voor Circusmagazine#45

FRESH STREET #1

HH Producties heeft meegewerkt aan de voorbereidingen en de realisatie van de eerste editie van FRESH STREET, een Europees seminar voor de ontwikkeling van het straattheater!
Bekijk hier een filmverslag van Fresh Street !

Kurt Demey wint goochelwedstrijd in België

Op 11 oktober 2015 vond in CC Het Bolwerk (Vilvoorde) het Belgisch Kampioenschap Goochelen plaats. Mentalist Kurt Demey won (samen met Stefan Paridaen) de titel en een geldprijs van 1.000 euro; de jury loofde zijn originaliteit, durf en onbegrijpelijkheid van het geheim.

Fresh Street #1

Van 9 tot 11 september 2015 organiseert het Circostrada Netwerk, in Barcelona en Tàrrega, de eerste editie van FRESH STREET, Europees seminar voor de ontwikkeling van het straattheater!
FRESH STREET wordt georganiseerd in samenwerking met Fira Tàrrega, en met de steun van het Departement van Cultuur van de Catalaanse Regering en Instituut Ramon Llull.

Bekijk hier het pre-programma met namen van sprekers en culturele toppers van dit not-to-be-missed event van de sector.
HH Producties is trots om mee te kunnen werken aan de voorbereidingen van dit seminar!

Interview Circus Katoen op Circuspunt.nu

Circuspunt.nu vond het hoog tijd voor een nadere kennismaking met Circus Katoen.
Lees hier het volledige interview over circus, de natuur en het vinden van inspiratie.

 
Close