Laatste jaar tournee van D-Construction

Na ruim 250 voorstellingen in meer dan 25 landen begint Dyptik aan de laatste reeks voorstellingen van D-Construction! We kunnen ons nog herinneren wanneer het eerste zaadje van deze voorstelling op o...

2 mrt 2024

Na ruim 250 voorstellingen in meer dan 25 landen begint Dyptik aan de laatste reeks voorstellingen van D-Construction!
We kunnen ons nog herinneren wanneer het eerste zaadje van deze voorstelling op ons pad kwam. Het was in 2015 toen we getuige waren van een eerste versie van D-Construction op Place de l'Hôtel de Ville in Chalon dans la Rue. We werden gegrepen door de energie van het team, het gebruik van steigers als decor en de muziek. We sloegen de handen ineen en na een jaar van uitwisselingen en hard werken was dit slechts het begin van een groots avontuur dat zich in de loop van de jaren ontvouwde.

We koesteren warme herinneringen aan een volgepakt Plaça de las Nacions tijdens Fira Tàrrega, optredens bij Theater op de Markt, Freedom Festival, Tête-â-Tête in Rastatt, Bildstörung in Detmold en FARse in Straatsburg, om er een paar te noemen.
D-Construction reisde naar Zuid-Korea, Marokko en Palestina en zorgde voor een onvergetelijke ervaring aan de kant van de dansers en het publiek.

Na elke voorstelling kwam het publiek naar het podium toe. Om hun gevoelens en emoties te delen met de dansers. Om met andere toeschouwers uit te wisselen over wat ze zagen, voelden en meemaakten. Om te praten over 'de ander', angst, moed, het van elkaar gescheiden zijn en toch altijd weer de hoop.
Hoop op betere dagen, betere tijden, meer begrip voor elkaar.
 
De laatste tour van D-Construction starten we dit voor jaar tijdens Dansa Metropolitana in Barcelona en Aix-en-Provence in Frankrijk!